Ai grijă de tine

ESTE ÎN REGULĂ SĂ-ȚI FACI TIMP PENTRU TINE.

Acordă-ți permisiunea de a avea grijă de tine. Experții noștri spun că totul poate porni de la câțiva pași simpli.
  1. NOTĂ PENTRU SINE

    Transformă gândurile negative în energie pozitivă. “ Fie că ajuți o singură persoană sau o întreagă comunitate, continuă să faci ceea ce faci și oamenii tăi te vor găsi,” spune Elyse Fox, care a înființat Sad Girls Club pentru a aborda lipsa de sprijin pentru femeile ca Fox în domeniul sănătății mintale.
  2. CREEAZĂ SPAȚIU

    Ești în criză de spațiu, dar ai nevoie de spațiu pentru a-ți trage sufletul? „Organizarea este un alt mod de a recâștiga controlul”, spune Liz Beecroft, asistent medico-social licențiat și psihoterapeut. „Recomand trei metode simple de a începe: creează-ți o listă de lucruri de făcut, ordonează-ți spațiul și/sau pregătește-te pentru ziua care urmează.”
  3. PROGRAMEAZĂ-ȚI SCROLLINGUL SAU FĂ SCROLLING DE RELAXARE

    Pentru a evita ca rețelele de socializare să-i dea tonul zilei sau al nopții, Elyse Fox nu face scrolling înainte de a merge la culcare sau la prima oră a dimineții. Elyse subliniază importanța stării de mindfulness ori de câte ori primește imagini, cuvinte și știri - indiferent dacă sunt bune sau rele.
  4. STABILEȘTE INTENȚII CLARE

    „Nu poți escalada o scară dacă nu știi unde vrei să ajungi,” spune Liz Beecroft. Ea spune că scrierea într-un jurnal, reflecția, meditația „pentru a deveni mai mindful și mai prezentă" te vor ajuta să îți cunoști mai bine obiectivele și motivațiile.
  5. ACȚIONEAZĂ

    „Voluntariatul nu îi ajută doar pe cei care au nevoie de ajutor - studiile au arătat că poate, de asemenea, să îți îmbunătățească starea de spirit, să îți reducă nivelul de stres și să combată depresia.” Spune Liz Beecroft. Informează-te despre o organizație care te interesează sau alătură-te activității unui prieten (în mod virtual!).
  6. MODEREAZĂ-ȚI AȘTEPTĂRILE

    Larissa May, fondatoarea #HalfTheStory, spune că stabilindu-ți așteptări realiste și defalcând trei lucruri pe care vrei să le realizezi în fiecare zi îți pot da impresia că o listă lungă cu lucruri de făcut să pară mai ușor de gestionat.
  7. POSTEAZĂ CU UN SCOP PRECIS

    “Asigură-te că scopul pe care îl urmărești atunci când postezi pe rețelele de socializare este acela de a oferi informații care să contribuie la găsirea unei soluții. Concentrează-te pe evidențierea acțiunilor pe care prietenii tăi le pot întreprinde sau oferă resurse pentru a-i sprijini pe cei care au nevoie de ele,” remarcă The Jed Foundation.
  8. CONECTEAZĂ-TE CU SENSUL

    Adaugă un nou scop următorului tău contact cu prietenii sau familia. „Creând un anumit tip de joc sau de eveniment în urma unor întâlniri virtuale, am reușit să dau mai mult sens convorbirilor mele video”, spune Liz Beecroft.