MISIUNEA NOASTRA
Crearea unei culturi a suportului reciproc. Vrem sa oferim sprijin celor care se confrunta cu anxietate și depresie, oferindu-le o linie directă și un spațiu sigur pentru a vorbi.
ANGAJAMENTELE NOASTRE
Programul s-a angajat ajungă la trei milioane de persoane prin suport profesional 1:1 și să doneze 10 milioane de dolari pentru cauze legate de sănătatea mintală până în 2025
RESURSELE NOASTRE
SPECIALIȘTII depreHUB SUNT AICI PENTRU TINE! SUNĂ LA: 0374.456.420
Simți că este ceva în neregulă cu tine? Sunt probleme care te macină? Gânduri care nu-ți dau pace? Lucruri care te sperie, dar despre care nu ai cu cine să vorbești? Sună la numărul de mai sus. Helpline-ul depreHUB este disponibil 24/7. 100% confidential și 100% gratuit
BE BRAVE. DISCUTĂ. AJUTĂ UN PRIETEN.
Începe training-ul acum!Fii prietenul de care are nevoie@(Model.VideoData.TitleHeadingLevel)>
CUM TE SIMȚI ASTĂZI?
Fă aceste teste realizate de partenerii noștri, depreHub, pentru a vedea daca prezinți simptome caracteristice tulburării de anxietate sau tulburării depresive
Tulburările de sănătate mintală pot fi diagnosticate numai de psihologul clinician sau psihiatru.
Specialistii DepreHuB sunt alaturi de tine!
Află mai multe despre programele dezvoltate în cadrul acestui parteneriat.
BAGĂ DE SEAMĂ
Ascultă-ți intuiția. Vezi dacă există semnale de alarmă.
Spre deosebire de sănătatea fizică, problemele de sănătate mintală implică multă vulnerabilitate emoțională, iar cei care se confruntă cu acestea, nu le pot împărtăși cu lejeritate.
Cu toții avem zile în care nu avem o dispoziție grozavă, însă dacă observăm că o persoană are o dispoziție negativă care persistă, e important să conștientizăm acest lucru.
REGLEAZĂ CADRUL
Inițiază o discuție. În privat și cu empatie.
Fii precaut cum, când și unde vrei să deschizi subiectul cu persoana apropiată. Este de preferat să nu începi discuția în public, ci să alegi un spațiu mai intim.
Fii calm si odihnit.
Fii pregătit să asculți cu atenție
Pune telefonul tau pe modul silențios
Respectă intimitatea celuilalt
Nu fă promisiuni pe care nu le poți susține
ASCULTĂ ACTIV
Întreabă dacă poți fi de ajutor. Arată că îți pasă.
Este important să fii foarte clar si specific referitor la ce ai observat în neregulă la cel apropiat. Dacă vei face acest lucru, acestuia îi va fi mai greu să nege ce ai observat.
Cea mai buna metodă de a arăta compasiune este să fii receptiv la cuvintele și emoțiile persoanei cu care dialoghezi. Faptul că aceasta se simte ascultată are un impact benefic asupra sănătății sale mintale.
VALIDEAZĂ EMOȚIILE
Oferă-ți sprijinul, dar cunoaște-ți limitele.
Validarea emoțiilor celuilalt nu trebuie sa fie un lucru dificil și nici nu trebuie să implice folosirea multor cuvinte. Mișcarea aprobatoare din cap și menținerea unui contact vizual poate valida foarte ușor emoțiile celuilalt.
Uneori poți încerca să faci lucrurile perfect atunci când vrei sa comunici cu cineva care trece printr-o perioadă dificilă, și tot te vei lovi de o rezistență. Nu forța lucrurile atunci când acea persoana nu este pregătită de a împărtăși cu tine ceea ce simte. Încearcă să menții legătura cu ei și sa verifici cum se mai simt.
EXPUNE RESURSELE
Încurajează-l să ia atitudine.
Meditație, exerciții fizice, voluntariat
Atunci când consideri că au nevoie de ajutor specializat.